Ekonomi

Didim’deki Ekmek Üretimi ve Fırıncılık İşletmeleri Denetlendi

Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki ekmek üretimi ve fırıncılık işletmelerinde denetimler gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın ülke genelinde restoran, restoran, kafeterya ve otel gibi toplu tüketim yerlerinde denetimlerin sıklığının artırılması yönündeki talimatının ardından Aydın’ın Didim ilçesinde hafta sonu yoğun geçti. Bakanlığın talimatı üzerine harekete geçen ve kontrollerini aralıksız sürdüren Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren ekmek üretimi ve fırıncılık işletmelerinde kontroller gerçekleştirdi. Denetim görevlileri bölgeye giderek işletmelerde temel, teknik, hijyen ve koruma şartlarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Konuyla ilgili Didim İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bakanlığımız tarafından yapılan rutin denetimlerin yanı sıra, gıda işletmelerinin mevzuata uygunluğunu doğrulamak amacıyla başlatılan eş zamanlı denetimler kapsamında ekmek üretimi ve unlu mamuller işletmeleri de denetlendi. Mevzuatımızın belirlediği teknik ve hijyenik şartlar ile Kanunla tanımlanan işletmeci sorumlulukları.” Onun sözleri yer aldı. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu